Отидете към основна версия

1 192 5

Рецепта на деня: Пролетна баница с лапад и рукола

  • баница-
  • лапад-
  • сирене-
  • рукола-
  • какво да сготвя

Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3-4 стръка зелен лук 125 гр. масло 1 връзка лапад 1 връзка рукола 150 гр. сирене 5 яйца 1 кисело мляко 1 пакет точени кори

Начин на приготвяне:

Попарвате руколата и лапада. След това с тях се запържва и зеленият лук.

Всяка кора се намазва със сместа от киселото мляко, яйцата и маслото и се поръсва със сирене и лапада и руколата. Завива отделно като руло. Можете да си я оформите по желание.

Отгоре се намазва със останалата смес от яйцата и киселото мляко.

Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус, пише gotvetesmen.com.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини