Last news in Fakti

9 Май, 2022 10:05 1 143 5

Рецепта на деня: Пролетна баница с лапад и рукола

  • баница-
  • лапад-
  • сирене-
  • рукола-
  • какво да сготвя

Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус

Рецепта на деня: Пролетна баница с лапад и рукола - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 3-4 стръка зелен лук
  • 125 гр. масло
  • 1 връзка лапад
  • 1 връзка рукола
  • 150 гр. сирене
  • 5 яйца
  • 1 кисело мляко
  • 1 пакет точени кори

Начин на приготвяне:

Попарвате руколата и лапада. След това с тях се запържва и зеленият лук.

Всяка кора се намазва със сместа от киселото мляко, яйцата и маслото и се поръсва със сирене и лапада и руколата. Завива отделно като руло. Можете да си я оформите по желание.

Отгоре се намазва със останалата смес от яйцата и киселото мляко.

Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус, пише gotvetesmen.com.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Киро Баницата

    7 0 Отговор
    Някой може ли да ми каже какво е това "рукола" и какво става с баничките със сирене? Малко съм назад с технологиите.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 един от многото

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Баницата":

    Трева бе Кире , трева , полека лека ни учат да пасем!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 www

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Баницата":

    Едногодишно растение от сем. Кръстоцветни.