Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин 1 глава лук, нарязан 1 чушка, нарязана 1 скилидка чесън, пресован 1 чаша ориз басмати 2 чаени лъжици червен пипер 1 чаена лъжица кимион 1 чаена лъжица риган Сол и черен пипер на вкус 2 супени лъжици доматена паста 2 чаши зеленчуков бульон 400 г боб от консерва 100 г черни маслиниНачин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган на висока температура. Запържете лука, чушката, чесъна за около 2-3 минути. Добавете ориза. Гответе с разбъркване, докато се покрие напълно с мазнината или около 2 минути. Овкусете с подправките и разбъркайте.
Добавете доматената паста, разбъркайте за 1-2 минути. Добавете бульона и боба. Разбъркайте. Оставете да заври и намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Свалете от котлона, без да сваляте капака за още 5 минути да се задуши. Добавете маслините и сервирайте, пише flagman.bg.