Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязан
- 1 чушка, нарязана
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 чаша ориз басмати
- 2 чаени лъжици червен пипер
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица риган
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици доматена паста
- 2 чаши зеленчуков бульон
- 400 г боб от консерва
- 100 г черни маслини
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган на висока температура. Запържете лука, чушката, чесъна за около 2-3 минути. Добавете ориза. Гответе с разбъркване, докато се покрие напълно с мазнината или около 2 минути. Овкусете с подправките и разбъркайте.
Добавете доматената паста, разбъркайте за 1-2 минути. Добавете бульона и боба. Разбъркайте. Оставете да заври и намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Свалете от котлона, без да сваляте капака за още 5 минути да се задуши. Добавете маслините и сервирайте, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Чистия Фикри
Коментиран от #3
10:30 01.06.2022
2 АНАКОНДА
10:50 01.06.2022
3 АНАКОНДА
До коментар #1 от "Чистия Фикри":
КАК не ви е СРАМ някои ХОРА нямат и това дори си лягат гладни това да не вие БОЙКО които уж хапвал като малък филия с мас имайте УВАЖЕНИЕ към МЕДИЯТАКоментиран от #5
10:53 01.06.2022
4 Механик
Имаме такива прекрасни манджи! Как пък един път, ей така за разнообразие не показахте някоя от тях?
Баба ви все мексиканско е яла едно време.
11:32 01.06.2022
5 Чистия Фикри
До коментар #3 от "АНАКОНДА":
Че филия с мас и червен пипер е много по добро от това кулинарно недоразумение Козлодуйчо!Коментиран от #6
12:20 01.06.2022
6 АНАКОНДА
До коментар #5 от "Чистия Фикри":
в ГРЕШКА сте не съм КОЗЛОДУЙЧО12:46 01.06.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.