1 Юни, 2022 10:05 2 572 7

Рецепта на деня: Ориз по мексикански

  • ориз-
  • боб-
  • маслини-
  • мексиканска кухня-
  • какво да сготвя

С боб и маслини

Рецепта на деня: Ориз по мексикански - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 чушка, нарязана
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 чаша ориз басмати
  • 2 чаени лъжици червен пипер
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица риган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 2 чаши зеленчуков бульон
  • 400 г боб от консерва
  • 100 г черни маслини

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тиган на висока температура. Запържете лука, чушката, чесъна за около 2-3 минути. Добавете ориза. Гответе с разбъркване, докато се покрие напълно с мазнината или около 2 минути. Овкусете с подправките и разбъркайте.

Добавете доматената паста, разбъркайте за 1-2 минути. Добавете бульона и боба. Разбъркайте. Оставете да заври и намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Свалете от котлона, без да сваляте капака за още 5 минути да се задуши. Добавете маслините и сервирайте, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чистия Фикри

    1 5 Отговор
    Буламач

    Коментиран от #3

  • 2 АНАКОНДА

    1 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 3 АНАКОНДА

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чистия Фикри":

    КАК не ви е СРАМ някои ХОРА нямат и това дори си лягат гладни това да не вие БОЙКО които уж хапвал като малък филия с мас имайте УВАЖЕНИЕ към МЕДИЯТА

    Коментиран от #5

  • 4 Механик

    1 2 Отговор
    На такова ядене, покйната ми баба казваше "тюрлю-гювеч". Казано по-просто - буламач.
    Имаме такива прекрасни манджи! Как пък един път, ей така за разнообразие не показахте някоя от тях?
    Баба ви все мексиканско е яла едно време.
  • 5 Чистия Фикри

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "АНАКОНДА":

    Че филия с мас и червен пипер е много по добро от това кулинарно недоразумение Козлодуйчо!

    Коментиран от #6

  • 6 АНАКОНДА

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чистия Фикри":

    в ГРЕШКА сте не съм КОЗЛОДУЙЧО
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.