Необходими продукти:
500 г пилешко филе 400 г бял хляб (стар) 1 ч.л. риган 1 ч.л. червен пипер 1/2 ч.л. сушен чесън 1/2 ч.л. суха мащерка 2 с.л. зехтин 3 яйца 60 г пармезан 150–200 г брашно за овалване сол на вкусЗа соса:
200 г гъсто кисело мляко 1 с.л. горчица 1 ч.л. мед 1 скилидка чесън сол на вкус100 г микс зелени салати за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го овкусете с риган, сушен чесън, червен пипер, мащерка, сол и зехтин. Оставете го в хладилник за 30 минути.
Сложете хляба в блендер и го смелете на трохи. Изсипете ги в плитка тава и ги запечете във фурна на 180 градуса за около 8 минути. Извадете и охладете. Разбъркайте трохите с настъргания пармезан.
Оваляйте пилешкото в брашно, потопете в разбити яйца и покрийте с галета и пармезан. Сгответе хапките в Еър Фрайър (Airfryer) за 10-15 минути или ги изпържете в тиган на маслена баня. .
Направете соса, като смесите киселото мляко със стрития на паста с малко сол чесън, меда горчицата. Сервирайте хапките със соса и микс от зелени салати, пише Бон Апети.