Необходими продукти:
400 грама телешка кайма 2 хлебчета за бургер 2 жълтъка 3 с.л. горчица 1 глава червен лук 3 листа салата Айсберг 3 с.л. барбекю сос 30 грама краве масло кетчуп 1 домат 3 кисели краставички 3 с.л. майонеза сирене Монтерей зехтин сол черен пиперНачин на приготвяне:
Смесваме каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязаната глава червен лук. Подправяме със сол и черен пипер и размесваме. Оформяме еднакви по големина кюфтета, които притискаме леко, за да придобият форма на бургер. В сгорещен зехтин пържим бургерите за няколко минути от всяка страна. Разполовяваме питките и ги запържваме за половин минута в мазнината от бургерите с вътрешността надолу. Поставяме ги в тава и добавяме слайсове сирене на всяка от половинките. Запичаме във фурна за 1 min само с горен реотан, докато сиренето се разтопи.
В тенджера загряваме кетчупа и добавяме барбекю соса и маслото. Бъркаме, докато маслото се разтопи, и отстраняваме от огъня. Бланшираме нарязания на полумесеци бял лук (потапяме го за няколко секунди във вряща вода, след което го потапяме в студена) и го смесваме с нарязания айсберг. Подреждаме бургера в следната последователност: долна питка, сос с кетчуп и барбекю, майонеза, горчица, резен домат и кисели краставички, телешки бургер, айсберг с лук, горна питка.