Отидете към основна версия

3 357 12

Рецепта на деня: Американски бургери с телешка кайма

  • бургер-
  • кайма-
  • телешко-
  • какво да сготвя

По рецепта на шеф Шишков

Необходими продукти:

400 грама телешка кайма 2 хлебчета за бургер 2 жълтъка 3 с.л. горчица 1 глава червен лук 3 листа салата Айсберг 3 с.л. барбекю сос 30 грама краве масло кетчуп 1 домат 3 кисели краставички 3 с.л. майонеза сирене Монтерей зехтин сол черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязаната глава червен лук. Подправяме със сол и черен пипер и размесваме. Оформяме еднакви по големина кюфтета, които притискаме леко, за да придобият форма на бургер. В сгорещен зехтин пържим бургерите за няколко минути от всяка страна. Разполовяваме питките и ги запържваме за половин минута в мазнината от бургерите с вътрешността надолу. Поставяме ги в тава и добавяме слайсове сирене на всяка от половинките. Запичаме във фурна за 1 min само с горен реотан, докато сиренето се разтопи.

В тенджера загряваме кетчупа и добавяме барбекю соса и маслото. Бъркаме, докато маслото се разтопи, и отстраняваме от огъня. Бланшираме нарязания на полумесеци бял лук (потапяме го за няколко секунди във вряща вода, след което го потапяме в студена) и го смесваме с нарязания айсберг. Подреждаме бургера в следната последователност: долна питка, сос с кетчуп и барбекю, майонеза, горчица, резен домат и кисели краставички, телешки бургер, айсберг с лук, горна питка.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.

Свързани новини