Необходими продукти:
- 400 грама телешка кайма
- 2 хлебчета за бургер
- 2 жълтъка
- 3 с.л. горчица
- 1 глава червен лук
- 3 листа салата Айсберг
- 3 с.л. барбекю сос
- 30 грама краве масло
- кетчуп
- 1 домат
- 3 кисели краставички
- 3 с.л. майонеза
- сирене Монтерей
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязаната глава червен лук. Подправяме със сол и черен пипер и размесваме. Оформяме еднакви по големина кюфтета, които притискаме леко, за да придобият форма на бургер. В сгорещен зехтин пържим бургерите за няколко минути от всяка страна. Разполовяваме питките и ги запържваме за половин минута в мазнината от бургерите с вътрешността надолу. Поставяме ги в тава и добавяме слайсове сирене на всяка от половинките. Запичаме във фурна за 1 min само с горен реотан, докато сиренето се разтопи.
В тенджера загряваме кетчупа и добавяме барбекю соса и маслото. Бъркаме, докато маслото се разтопи, и отстраняваме от огъня. Бланшираме нарязания на полумесеци бял лук (потапяме го за няколко секунди във вряща вода, след което го потапяме в студена) и го смесваме с нарязания айсберг. Подреждаме бургера в следната последователност: долна питка, сос с кетчуп и барбекю, майонеза, горчица, резен домат и кисели краставички, телешки бургер, айсберг с лук, горна питка.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бойкот на
10:12 18.06.2022
2 Америка вън!
10:17 18.06.2022
3 Предпочитам и държа
10:19 18.06.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Рошко
10:35 18.06.2022
6 въпросче
11:36 18.06.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Романтичната съсетка
13:25 18.06.2022
12 Закъсняла си лилафке, за магистралатане
15:36 18.06.2022