Отидете към основна версия

3 202 22

Папа Франциск съветва: Не правете секс преди брака!

  • папа франциск-
  • съвети-
  • брак-
  • секс

Папата твърди, че модерните отношения бързо се разпадат, а целомъдрените двойки могат да се научат как да останат заедно по-дълго

Снимка: БГНЕС

Двойките не трябва да правят секс, докато не встъпят в брак, съветва папа Франциск. Препоръката е включена в нов документ на Ватикана, в който се посочва какви са изискванията, за да бъде един съюз успешен. В предисловието главата на Римокатолическата църква пише, че във връзките си и в това кога и как се случва истинската любов ни води целомъдрието.

Папата твърди, че модерните отношения бързо се разпадат, а целомъдрените двойки могат да се научат как да останат заедно и съюзът им да просъществува, именно защото нямат сексуални взаимотношения.

Според Светия отец подобни отношения имат бъдеще и защото, когато остареят заедно, хората започват да правят по-малко секс и фактът, че техните отношения са укрепнали без интимност в началото, им помага да се справят с този проблем и на по-късна възраст.

Документът, посветен на брачния живот и дълъг близо 100 страници, съдържа определени противоречия, тъй като папата е известен с по-либералните си възгледи по отношение на еднополовите двойки и разводите.

Главата на Римокатолическата църква обаче посочва, че на фона на все по-големия брой разводи и все по-малкото бракове има нужда от нов подход и възгледи за брачния живот. Той е категоричен, че целомъдрието трябва да бъде водещо в отношениятаа между мъжа и жената.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.

Свързани новини