Необходими продукти:
телешко месо - 800 грама масло - 40 грама сол черен пипер мазнина - за пърженеЗа панировката:
брашно - 4 с.л. грис - 4 с.л. яйца - 3 броя галета - 4 с.л.За гарнитурата:
зеленчуци по избор
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на шницели.
2. Начукайте ги леко и ги овкусете със сол и черен пипер.
3. Оваляйте ги в брашно и след това в грис.
4. Оставете да отлежат така и след това ги потапяйте в разбити яйца и галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.
5. Изпържените баварски телешки шницели се поднасят с малка бучка масло върху всеки и се гарнират с картофена салата, пържени картофи или друга гарнитура по избор, пише flagman.bg.