Отидете към основна версия

2 605 3

Рецепта на деня: Сочни телешки шницели

  • телешко месо-
  • шницел-
  • какво да сготвя

Лесни за приготвяне в 5 стъпки

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

телешко месо - 800 грама масло - 40 грама сол черен пипер мазнина - за пържене

За панировката:

брашно - 4 с.л. грис - 4 с.л. яйца - 3 броя галета - 4 с.л.

За гарнитурата:

зеленчуци по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на шницели.

2. Начукайте ги леко и ги овкусете със сол и черен пипер.

3. Оваляйте ги в брашно и след това в грис.

4. Оставете да отлежат така и след това ги потапяйте в разбити яйца и галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.

5. Изпържените баварски телешки шницели се поднасят с малка бучка масло върху всеки и се гарнират с картофена салата, пържени картофи или друга гарнитура по избор, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини