Отидете към основна версия

3 144 3

Рецепта на деня: Салата с макарони и рулца от раци

  • салата-
  • рулца от раци-
  • макарони-
  • майонеза-
  • какво да сготвя

Става и за предястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими съставки:

макарони - 150 грама сурови дребни макарони рачешки рулца - 250 грама (1 пачетче) кисели краставички - 6 броя царевица - 1 чаена чаша копър - 1/3 връзка майонеза - 1 чаена чаша кисело мляко - 2 супени лъжици черен пипер - 1/3 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за макаронена салата с рачешки рулца е изборът и подготовката на продуктите. Рачешките рулца извадете час-два или повече преди приготвяне от фризера, за да се размразят. Избирате задължително дребен вид паста (макарони). Може да ползвате и кус кус. Сварявате пастата според инструкциите на опаковката, като внимавате да не се развари. След като пастата е готова веднага измивате със студена вода, за да спрете процеса на варене.

Докато пастата ври, нарежете на ситни кубчета киселите краставички и рачешките руца. В купа изсипете отцедената от водата царевица, добавете, краставичките и рачешките рулца, а след сваряване и отцеждане и макароните. Добавете ½ чаена лъжица сол, както и черния пипер, заедно със ситно нарязания копър и разбъркайте добре.

Добавете майонезата и киселото мляко и разбъркайте добре, така че всички продукти да се овкусят добре. Ако ви се стори, че дресингът не е достатъчно може да добавите още малко майонеза. Най-добре е да сервирате макаронената салата с рачешки рулца 2-3 часа след приготвяне, за да е максимално добре овкусена. Преди сервиране може да освежите с лъжица-две кисело мляко или майонеза, пише Supichka.com.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини