Отидете към основна версия

13 323 60

Изложба представя главата на Бойко Борисов "на тепсия"

  • бойко борисов-
  • изложба-
  • глава-
  • на тепсия

Изложбата може да бъде разгледана до края на седмицата

Снимкa: БГНЕС

Главата на Бойко Борисов “на тепсия” е творба на известния български скулптор Добромир Иван и е част от форума за съвременно изкуство “Тропика на рака” в пространство ReBonkers (барутния погреб) в партньорство с Фондация ДОМА Арт (София), пише Actualno.com.

Авторът е известен със своите намеси, както у нас така и в Австрия, където започва кариерата си като ученик на световно известния артист Йозеф Бойс (1921-1986). Изложбата може да бъде разгледана до края на седмицата, като за финал от Rebonkers са приготвили специална закриваща програма:

22.07 (петък) 19.00 ч. Пърформанс на Антония Колева - НИТРА (Варна) в който артиста ще представи своите “продукти” - “Прах в очите”, “Кирливи ризи”, “Подмазка за всякакви ситуации” и други.

23.07 (събота) 20.00 ч. Музикално изпълнение на Шинго МАСУДА (Япония), който ще представи собствени композиции на древния многострунен инструмент канун.

24.07 (неделя) 18.30 ч. Литературен разговор със Станислава Кирилова (Ая) на тема “Тропика на рака” (роман на Хенри Милър) и защо той е значим за либерализацията на съвременната литература на 20 век.

Вход свободен за всички събития!

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.

Свързани новини