Отидете към основна версия

5 209 6

Зловеща любовна история: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

  • зловещо-
  • любовна история-
  • мумифициран труп

Той мумифицирал трупа, използвайки гипс, коприна и восък

Снимка: Shutterstock

Коя ли жена не мечтае за вечна любов. Оказва се, че тази фантазия може да има много зловеща и извратена страна. Именно такава е историята на родения в Германия Карл Танцлер, пише vesti.bg.

Мъжът се премества заедно със семейството си в американския град Зефирхилс, Флорида през 1926 г. Приема образа на благородник. Нарича се граф Карл фон Козел. Твърди, че е бивш капитан на подводница и изобретател.

През 1929 г. напуска съпругата си Дорис Шейфър и децата си и се заселва на остров Ки Уест, където започва работа като радиолог в Морската болница на САЩ. Именно там 56-годишният мъж среща любовта на живота си.

Тихият Танцлер, който се е затворил в себе си, изведнъж се променя, след като среща Мария Елена Милагро де Хойо, американка от кубински произход.

А поради големия интерес щатът Флорида излага тялото на Елена в погребален дом, където всеки можел да отиде и да го разгледа. Над 6000 души се стекли, за да зяпат трупа. Едва след като общественият интерес намалял, властите прибрали тялото. От мерки за сигурност Елена Хойо е положена в немаркиран гроб, за да попречи на Танцлер или на негови последователи да посегнат на трупа ѝ повторно.

След като е разкрит, Карл Танцлер не се отказва. Той изработва втора Елена. Този път от кукла в реален размер, на която слага маска, направена от отливка на покойната му любима. Живее с нея до смъртта си през 1952 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини