Last news in Fakti

17 Декември, 2021 14:55 5 335 20

32 г. по-късно варненка търси студентската си любов

  • любов-
  • изгубена любов-
  • студенти-
  • любовна драма-
  • любовна история-
  • весна милич

Повече 30 години по-късно Весна иска да се извини на старата си любов и да му разкаже истината за това какво се е случило

32 г. по-късно варненка търси студентската си любов - 1
Снимка: Shutterstock

Весна Милич от Варна е публикувала пост в социалната мрежа Фейсбук, от който става ясно, че издирва своя бивш любим, с когото е изгубила връзката си преди повече от 30 години. Единственото, което знае за него, е, че се казва Стефан и е от Свищов.

Двамата се запознават във Велико Търново през 1989 г. По това време 19-годишната Весна учи за фелдшер в Медицинския институт в старата столица. По това време 28-годишният Стефан е истински красавец: висок, с къдрава коса и кара бяла "Лада". Двамата млади се харесват от пръв поглед. Прекарват заедно Нова година на ресторант, ходят на екскурзия до съседно Габрово."Разказа ми за земетресението, което е било някога в Свищов. Показа ми планини, нали аз съм от море. Аз само слушах и попивах. Кой тогава се е пазил? Беше толкова добро момче, тип мъж", споделя впечатленията си отпреди десетилетия Весна.

32 г. по-късно варненка търси студентската си любов
Снимка: Facebokk



Нещата между двамата, както по всичко личи, отиват към сериозна връзка. Един ден Стефан дори предлага на своята любима брак със златен пръстен с рубин. Весна е страшно очарована за жеста и без изобщо да се замисли, приема предложението и пръстена. След това обаче нещата изведнъж тотално се объркват, когато майката на Весна започва да настоява дъщеря ѝ да се върне във Варна, за да продължи да учи в морската столица за акушерка. Така съдбата разделя двамата влюбени, които дори не могат да се сбогуват нормално, тъй като Стефан не успява да пристигне навреме от Свищов във Велико Търново. Преди да напусне квартирата си в старата столица, Весна моли съквартирантката си да предаде на Стефан домашния ѝ телефонен номер във Варна, за да се чуят.

Минават дни, седмици, месеци, години, но мъжът така и не се обажда. Весна е огорчена и е убедена, че любимият ѝ е силно обиден от постъпката ѝ, за да си тръгне, без да се видят за последно. Чак години по-късно Весна разбира, че всъщност съквартирантката ѝ Илона силно ѝ е завиждала заради Стефан и затова, когато мъжът отива в квартирата да търси любимата си, тя го излъгала, че Весна си е намерила друг мъж и се е омъжила за него, разказва Телеграф.

Сега Весна иска просто да се види отново със Стефан, за да му разкаже истината и да му върне пръстена, който пази през всичките години.

Постът на вече 50-годишната жена предизвика силно вълнение и положителни емоции сред членовете на Фейсбук групата „Търсим се - познати и приятели”. Много хора от Свищов се амбицират от желанието да помогнат на Весна да открие отново бившия си любим. И само след няколко дни в групата се появяват няколко предположения за самоличността на издирвания Стефан. Дали някое от тези предположения е вярно, все още не е ясно, тъй като Весна не се е срещнала и не е разговаряла с нито един от хората, за които останалите предполагат, че може да са въпросният Стефан от 1989 г. Според преобладаващото мнение на хората от Свищов във фейсбук групата човекът, който най-много се доближава до издирвания от Весна мъж, е семеен, с две деца, около 60-годишен и гледа папагали.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немо

    61 4 Отговор
    На някой минава ли му наум, че този човек за тия години вероятно има семейство, деца... Може да е доста неудобно за него името му да се развява по медиите в такива сапунени истории. Има десетки начини да издириш човек от миналото си, но този с фейсбук е вероятно един от най - абсурдните

    Коментиран от #19

  • 2 Емил

    39 6 Отговор
    Сръбски простотии!
  • 3 ПАРЯСНИЦАТА

    16 4 Отговор
    ИМАХ ЕДИН СТЕФАН НЕЗНАМ ДАЛИ Е ТОЙ НО МОЯ ГЛЕДАШЕ ЙОРКИПЕТА .....
  • 4 МожемМислим

    26 12 Отговор
    Ако можем да мислим: момче дава златен пръстен на момиче, което познава от няколко дни. Тя го краде и казва на съквартирантката, да му каже че се е омъжила ... за да не я търси повече. Останалото е цирк, 30 години след 3 деца се сещаш, че си излизал с някой за няколко дни ?! Или просто съвестта сега се е обадила и искаш да не изглежда като кражба.
  • 5 Раданч Татлъту

    12 14 Отговор
    Стефан го познавам!Той е чест гост на клуб "Спартакус" в столицата.😎🤡🥳👍
  • 6 Физиотерапевт

    15 14 Отговор
    Аз съм!Прати ми пръстена до поискване в пощата.Ако ми пратиш и обеците си ще те обичам много.
  • 7 гост

    15 8 Отговор
    Тупня , та дрънка ! Аз си търся бебешката ми любов / Гинка / ?
  • 8 Въпрос

    22 5 Отговор
    Защо бог ти праща бившите? Да разбере дали още си проЗт.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Съшито с бели конци

    20 6 Отговор
    В цялата "история" най-вярното нещо сигурно е бялата Лада ! :))
    След 30 и кусур години се сетила Мара да се ...... ! Тия да ги разправя на правнуците си. Винаги е имало начини да откриеш човек на който внезапно си изгубил следите и то без да се афишираш пред цялата страна и да ставаш за смях !
    И не ме убеждавайте, че и звамата са светци но гръмовежеца Господ им е пречил 32 години да се срещнат !
  • 11 Редактор

    23 7 Отговор
    Предлагам ви по интересно заглавие: "32 години по-късно Каскета търси студентската си книжка"
  • 12 Десиславa

    23 4 Отговор
    Много ясно,че можеш винаги да го намериш особено в Свищов,където всеки се познава с всеки.
    Особено лятото ,когато няма хора които не са свищовлии.
    Иначе това е проф.Стефан Вачков,завеждащ катедра "Финанси" и преподаващ в Чехия и Швейцария.
    Точно този случай сме чували в 3ти курс от него!
    Нека ,ако чете коментарите да го потърси,наистина ще се зарадва според мен.Всички знаят че е супер весел мъдър и широко скроен човек.
  • 13 идея си нямам

    11 7 Отговор
    Всеки си има някой ,който си няма ..... Чудно ми е как така "изведнъж" след 32 години се сетила за него.Колагата "Немо" си е прав,човека може внуци да има и по този публичен начин да го търсят
  • 14 Даре

    11 5 Отговор
    На мен така ми отмъкнаха първото гадже, нямаше пръстен. Такива са жените. Но защо след толкова години...
  • 15 Случка

    14 6 Отговор
    Ами мен ме намериха след 2 години пауза , в която не знаех какво се случва. Директно в къщи на вратата , с едно малко 6 месечно бебе, което разбира се не беше от мен . Поканих я да влезе да я запозная с настоящата . Когато останахме по късно сами . Рев сълзи сополи , колко съжалявала , а две години къде беше , та чак и дете роди. Мандалото хлопна , както се казва.
  • 16 гост

    14 7 Отговор
    Когато положих клетва в казармата , ни пуснаха в ,,градска" . Прибирам се у нас , и гледам - сватба ? Нищо лошо , но булката беше... моята приятелка ??? Кога успя , не знам ? После се разведе , но това си е неин проблем ! ))))
  • 17 уфф

    10 5 Отговор
    Голяма любов, голямо нещо, ама не го познава. Знае само, годините му, че се казва Стефан и е от Свищов.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Констатация

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "уфф":

    Прилича на вица - Вечерта си легнали заедно , на сутринта се събудили , и взели да се питат за имената.
  • 19 Петкан

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Немо":

    Путкинска работа
  • 20 Кочо

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "уфф":

    Да, обикновено човек знае и фамилията поне. Но ето, че Стефан се намери по-горе в коментарите