Отидете към основна версия

1 838 2

Рецепта на деня: Кълцани кюфтенца по френски

  • кълцано месо-
  • свинско-
  • кюфтенца-
  • по френски-
  • какво да сготвя

С нетрадиционни добавки от майонеза и копър

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

300 гр. свинско месо 1 суп. лъжица майонеза 1/2 глава лук 1/2 връзка копър брашно сол и черен пипер слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

Първо нарежете месото на средни парчета и го пъхнете за 20 минути във фризера, като през това време нарежете лука на ситно и го омесете хубаво с месото. Сега сложете майонезата, накълцан копър, сол и черен пипер, а после сложете и малко счукан чесън и разбъркайте много хубаво.

Наръсете плота с брашно и оформете върху него кюфтенцата, а после пържете в загрят тиган.

Наредете кюфтетата на широка чиния, застлана с кухненска хартия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини