Отидете към основна версия

1 157 5

Рецепта на деня: Солен сладолед с маслини

  • сладолед-
  • маслини-
  • крем-
  • какво да сготвя

Превъзходен разхлаждащ крем

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 лук шалот 1 скилидка чесън 1 малко клонче розмарин 2 с.л. олио 150 мл бяло вино 3 жълтъка сол на вкус по 2-3 с.л. нарязани на ситно черни и зелени маслини 200 г разбита на сняг сметана

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно шалота, чесъна и листенцата на розмарина. Задушете ги в олиото, като внимавате да не прегорят. Налейте виното и редуцирайте до 1/2. С пасатор пюрирайте всичко до гладкост. Охладете. В купа разбийте на гъст крем жълтъците. Сипете ги в тиган с незалепващо покритие и налейте пасираната смес. Гответе няколко минути на много слаб огън, като непрекъснато разбърквате. Трябва да получите гъст крем. Ако се опасявате, че може като резултат да получите "бъркани яйца", разбийте жълтъците и виното на водна баня, съветва Йоланта Делибозова – Йоли.

Трябва да получите крем с консистенция по-гъста от тази на бозата. Охладете яйчения крем и внимателно го смесете с маслините и сметаната. Посолете и сипете в кутия. Замразете за няколко часа и сервирайте с пресни хрупкави зеленчуци, нарязани на пръчици.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини