Отидете към основна версия

35 525 48

Алла Пугачова размахва пръст срещу Горбачов на погребението му

  • алла пугачова-
  • михаил горбачов-
  • погребение

Тя поднесе цветя пред ковчега на политика и изказа съболезнования на семейството и приятелите му

Народната артистка на СССР Алла Пугачова бе в Колонната зала, където се сбогува с президента на СССР Михаил Горбачов. Тя поднесе цветя пред ковчега на политика и изказа съболезнования на семейството и приятелите му.

След това отново се приближи до ковчега и каза нещо на първия и последния президент на Съветския съюз, размахвайки пръст към него.

Поведението ѝ предизвика куп въпроси, пише БЛИЦ. По-късно на страницата ѝ в Instagram се появи публикация, в която тя изрази цялата си болка от загубата си.

"Отдавна не съм хълцала така. Епохата, в която спечелихме свободата, престана да бъде "Империя на злото" за целия свят и страхът за бъдещето на нашите деца изчезна. И най-важното - Горбачов отхвърли насилието като начин на политика и поддържане на собствената си власт. Грехът и политиката също.

Основното е грешките да не са фатални за цялото човечество. Човечността и благородството са изчезнали някъде. Способността за компромис е изчезнала, ако този компромис е в интерес на хората, които мечтаят да живеят без притеснение за бъдещето на децата си, да го потърсим заедно, дано не е късно", написа Пугачова.

Припомняме, че Михаил Горбачов почина на 92 години след тежко и продължително боледуване. В Москва имаше церемония по сбогуване с политика.

В Колонната зала на Дома на Съюзите имаше огромна опашка от желаещи да го изпратят в последния му път. Това направи Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, като положи цветя пред ковчега .

Горбачов бе погребан на Новодевическото гробище до съпругата си.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 75 гласа.

Свързани новини