Last news in Fakti

5 Септември, 2022 09:19 35 500 48

Алла Пугачова размахва пръст срещу Горбачов на погребението му

  • алла пугачова-
  • михаил горбачов-
  • погребение

Тя поднесе цветя пред ковчега на политика и изказа съболезнования на семейството и приятелите му

Народната артистка на СССР Алла Пугачова бе в Колонната зала, където се сбогува с президента на СССР Михаил Горбачов. Тя поднесе цветя пред ковчега на политика и изказа съболезнования на семейството и приятелите му.

След това отново се приближи до ковчега и каза нещо на първия и последния президент на Съветския съюз, размахвайки пръст към него.

Алла Пугачова размахва пръст срещу Горбачов на погребението му

Поведението ѝ предизвика куп въпроси, пише БЛИЦ. По-късно на страницата ѝ в Instagram се появи публикация, в която тя изрази цялата си болка от загубата си.

"Отдавна не съм хълцала така. Епохата, в която спечелихме свободата, престана да бъде "Империя на злото" за целия свят и страхът за бъдещето на нашите деца изчезна. И най-важното - Горбачов отхвърли насилието като начин на политика и поддържане на собствената си власт. Грехът и политиката също.

Основното е грешките да не са фатални за цялото човечество. Човечността и благородството са изчезнали някъде. Способността за компромис е изчезнала, ако този компромис е в интерес на хората, които мечтаят да живеят без притеснение за бъдещето на децата си, да го потърсим заедно, дано не е късно", написа Пугачова.

Припомняме, че Михаил Горбачов почина на 92 години след тежко и продължително боледуване. В Москва имаше церемония по сбогуване с политика.

В Колонната зала на Дома на Съюзите имаше огромна опашка от желаещи да го изпратят в последния му път. Това направи Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, като положи цветя пред ковчега .

Горбачов бе погребан на Новодевическото гробище до съпругата си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БСП за България и Радев

    159 118 Отговор
    Правилно е размахала! Русия ще го помни като предател. Дал Украйна и останалите държави на фашистите. Другарят Путин единствен показа мъжка постъпка като не дойде

    Коментиран от #13, #37

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 цербер

    80 25 Отговор
    Правилно е казала Алла. Вярно е това.

    Коментиран от #43

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 айлайклолипоп

    73 22 Отговор
    Не пръст да му размахаш,ами.... Но,на мъртвец или добро,или нищо.
  • 7 Кочо

    156 68 Отговор
    Запомнете! Причините за войните днес са ето такива ,,миротворци" като Горбачов! Такива, които подписват абсурдни неправилни договорки и прекрояване на картата, несправедливи граници и измислени държави! Като Ньой най ярък пример! Като Берлинския конгрес, отнел земите и народа на България! Да казваш, че Киев, Харков, Одеса, Донбас и Крим са държавата Украйна е демагогия и, или кривене на душата!
  • 8 Защо не продължихте думите на Алла

    65 93 Отговор
    Погребах първия президент на Съветския съюз, ще погреба и последния на Русия.

    Коментиран от #24

  • 9 2345

    81 37 Отговор
    Пугачова тотално е изтрещяла, орезили се към края

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гбь

    102 19 Отговор
    Не беше вода ненапита Горбачов, с КГБ, Елцин срути Съюза, вместо да въведе истински реформи в икономиката и политиката, както направи Китай, падането е било подготвено още края на 70 те , за да се окраде всичко

    Коментиран от #15

  • 12 Дядо Иван

    86 36 Отговор
    Където и да го погребат, за Юда няма покой..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 човек от народа

    26 5 Отговор
    на 91, повтарям , на 91 почина !!!
  • 15 ВБИМАНИЕ!

    96 26 Отговор

    До коментар #11 от "Гбь":

    Запада и САЩ проспаха момента на разрухата на СССР,сътворен от тях,използвайки машите си -Горбачов и Елцин...!Сега късат и хвърлят,защото не предвидиха решителната поява на офицера от КГБ-Путин...!Ами да не сте спали ве ДругарЕ КраварЕ ...!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Поправка!

    19 5 Отговор

    До коментар #15 от "ВБИМАНИЕ!":

    Да се чете-,,ВНИМАНИЕ"
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Васил Найденов

    36 60 Отговор
    Браво на Ала ! Умни приказки !
    Поклон пред паметта на Михаил Горбачов !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Вече има интернет

    19 2 Отговор
    Значи, има интернет. Не всичко там е вярно но може да се сравняват източниците. Много от нас даже помнят репортажа с Елцин от танка в началото на 90-те. И комшийката заклета комунистка и интелигентна жена не беше разбрала какво точно се е случило тогава.
    Имам предвид че масово Горбачов се счита за предател, без да са били такива събитията.
    Напишете в гуугъл "Борис Елцин" и в укипедия ще излезе. И конкретно точката: Президент на РСФСР.

    Коментиран от #27

  • 24 ССС

    41 8 Отговор

    До коментар #8 от "Защо не продължихте думите на Алла":

    Такива като теб го погребваха всеки ден тази година, погледни президента на САЩ какво подобие на президент е!!?Такива като вас мислят че от него зависи управлението!!? Той е кукла на конци, който понякога забравя къде се намира понякога заспива при официални срещи!!! Не е виновен той това е от болестта от която никой не е защитен, виновни са тези които го сложиха за своите интереси!!!
  • 25 Щом трябва

    9 3 Отговор
    Те са почти набори !
  • 26 Антикомунист

    13 42 Отговор
    Тъкмо се стекът обстоятелствата властта да се упражнява от правилният човек и след него идва индивид като товарищ путин и апят сначале, впрочем това и си заслужават, хора, които никога не са били свободни и превърнали се в мазохисти
  • 27 дядо Пешо

    21 33 Отговор

    До коментар #23 от "Вече има интернет":

    Точно така - комунетата погрешно мислят, че именно Горбачов е разтурил СССР и рахатлъка им. А то е точно обратното - Горбачов се опита да съхрани СССР в някаква степен (доколкото това въобще беше възможно), но разпадът беше необратим. Ако има един човек, който носи най-голяма вина (или заслуга) за окончателният разпад, това е Елцин!!

    Коментиран от #28, #47, #48

  • 28 Продължение

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "дядо Пешо":

    Всъщност при речта си от купола на танка, Елцин се противопоставя на преврата на хардлайнерите и тогава те не успяват. Но по-късно, когато овладява властта, и след действията на Украйна се стига до Беловежкото споразумение, според информацията: " В началото на декември 1991 г. Украйна обявява независимост от Съветския съюз. На 8 декември Елцин се среща с украинския президент Леонид Кравчук и беларуския лидер Станислав Шушкевич. Тримата президенти подписват Беловежко споразумение, с което официално става факт разпадането на СССР и създаването на негово място на Общност на независимите държави. Според Горбачов, Елцин е пазел плановете за създаването на ОНД в пълна секретност от народа. Горбачов обвинява руския президент, че е потъпкал волята на хората, чието мнозинство е гласувало положително в референдум за запазването на Съветския съюз.

    На 12 декември 1991 г. Върховният съвет на РСФСР ратифицира Беловежкото споразумение и денонсира споразумението от 1922 г., с което е създаден СССР. Също така е наредено на руските депутати в парламента на СССР да напуснат работата си и да оставят институцията без кворум. Така най-голямата република в рамките на СССР окончателно се отделя.

    На 17 септември на среща с Елцин Горбачов приема статуквото и се съгласява с разпада на СССР. На 24 декември със съгласието на всички републики от ОНД, Руската федерация заема мястото на СССР в ООН. На следващия ден Горбачов подава оставка като президент на Съветския съюз, слагайки

    Коментиран от #32, #44

  • 29 Ужас

    23 34 Отговор
    Много русороби в таз България, ужас.
  • 30 Битие

    13 2 Отговор
    Дали в някой от вече изтритите тук от "модератор" коментари бих открил повече достоверна истина за М.Горбачов- вече съм по-малко оптимист. Засега донякъде тя бе прозряна от наш "махатма" в журналистиката, когото също в прехода не искат да признаят. Но щом е вече погребан до съпругата си, би трябвало вече наистина да се затвори страницата и за истините, и за видимите кривини, и то не от историческа, а от човешка етична гледна точка единствено.
  • 31 Какво сте заревали за тоя съюз бе?

    17 43 Отговор
    На мен не ми липсва. Горбачов беше умен,смел и добър човек,не случайно изкара до 92 г.
  • 32 Ха ха

    41 7 Отговор

    До коментар #28 от "Продължение":

    1996- на изборите за президент на Русия Горби 0.6%.И чак на шесто място.Дали руснаците по добре не усетиха какво е надробил Белязаният?
  • 33 ВАРНА

    11 36 Отговор
    ДА ТРЯБВА ДА ИМА КОМПРОМИС ЗАДА СЪЩЕСТВУВА СВЕТЪТ И ЧОВЕЧЕСТВОТО НО ЗА ПУТИН НЕ ВИЖДАМ И НЕ ИСКАМ ДА ИМА КОМПРОМИС .ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ЗА ЖЕСТОКОСТА СИ....
  • 34 Ани

    25 1 Отговор
    Един коректен, професионален превод не можете да направите. И то от руски. За жалост не сте единствени, масово явление е.
  • 35 Люси Дяковска

    8 2 Отговор
    Основно каза, че никога не е ридала така!
  • 36 Предателят

    14 4 Отговор
    няма родина и почести. Права е Алла.
  • 37 Българин

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    И ние ли сме сред тоя държави ? Принадлежим на Русия според теб, въпреки че нас ни е имало преди тая страна да съществува и сме им дали език и писменост ?

    Коментиран от #46

  • 38 Повече

    15 0 Отговор
    Според една комшийка ,повечето са ходили на погребението за да се убедят че всичко е истина
  • 39 безпартиен

    15 3 Отговор
    Този реализира на практика мечтите на всеки комунист-да стане капиталист и децата му да учат и живеят на запад!
  • 40 МАЛКА пенсИЯ

    4 0 Отговор
    Она,СКАЗАЛА-ЖДИ,МЕНЯ!
  • 41 Слава на саш и нато

    3 21 Отговор
    Единствената грешка на саш беше че не метна атомните бомби над мацква и че не остави хитлер да ги унищожи

    Коментиран от #45

  • 42 Красимир Добрев

    19 4 Отговор
    Преди разпадането на соц лагера имаше социални държави сега има модерен фашизъм и работникът беше човек сега не е човек а роб
  • 43 алка нека си пее

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "цербер":

    и си гледа младия мъж. Щапка й свалям за отглеждане на децата й.
    Но НЕ МИ е критерий за политици и политически събития.
    И наш славчо се напъва, но виждаме какво произвежда.
  • 44 калинка, калинка,

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Продължение":

    калинка, моя!
    Елцин беше живо олицетворение как може да заиграеш с добрите чувства и намерения на хората и да ги изтървеш. Толкова бели допусна с разпиляването на държавното имущество, толкова се злепостави дори с идиотското си пиене, че не искам да си спомням за него. СРАМ за Русия беше!
  • 45 Хрис

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Слава на саш и нато":

    Американците не са първосигнални глупаци, като т.... Моделирането на една война с използуване на ядрено оръжие показа, че при тогавашното съотношение на силите и военнополитическата обстановка в света не гарантират победата на Щатите, или ползите не си заслужават загубите. Чети преАтел, питай чичко Гугъл, той всичко знае!
  • 46 Интересно братчед

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Толкова ли си неостър или се правиш. Украйна не е съществувала до 1917г., колкото има "македонци", толкова има и украинци", "пакистанци" или "тайванци".
    Първите са българи, вторите - руснаци, третите- индийци, а последните - китайци.
  • 47 Напротив

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "дядо Пешо":

    Елцин беше само чудовището. Горбачов беше архитектът, Франкещайн на разрухата....разбира се, действащ плътно по западна методичка.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.