Отидете към основна версия

1 137 2

Излиза автобиографичната книга на Боно от U2

  • боно-
  • мемоари-
  • автобиографична книга-
  • автобиография

Фронтменът на U2 споделя факти от живота си, за които досега не е говорил публично

Снимка: Shutterstock

На 1 ноември излиза дългоочакваната автобиографична книга на Боно Surrender: 40 Songs, One Story, в която фронтменът на ирландската група "Ю Ту" споделя факти и събития от живота си, за които никога не е говорил публично. New Yorker публикува в аванс една от главите, в която музикантът споделя болката от смъртта на майка си, Айрис, пише в. Сега.

Заради бунтарския характер на момчето по-големият му брат Норман го кръщава Антихриста. Когато губи майка си, Боно е само на 14. Малко преди това умира дядо му по майчина линия: възрастният мъж починал в нощта след тържеството за златната си сватба. Дни по-късно, по време на погребението, майка му Айрис получава инсулт. "Имам много малко спомени от майка ми. По-големият ми брат Норман също няма. Простото обяснение е, че след нейната смърт в нашия дом повече не се говореше за нея. Но се опасявам, че беше още по-лошо: изобщо рядко мислехме за нея. Бяхме трима ирландски мъже и искахме да избегнем болката, която знаехме, че ще се върне с мисленето и говоренето за нея", разказва вокалистът на "Ю Ту".

Честна и непочтителна, интимна и дълбока, Surrender е историята на забележителния живот, който Боно е живял, предизвикателствата, пред които е бил изправен, приятелите и семейството, които са го формирали и подкрепяли, пишат от издателство Penguin. С уникалния си глас на разказвач Боно ни отвежда от ранните си дни на израстване в Дъблин до превръщането на U2 в една от най-влиятелните рок групи в света, до неговите повече от 20 години на обществена активност, посветена на борбата със СПИН и крайната бедност. Боно пише с откровеност, саморефлексия и хумор. Подзаглавието на Surrender, "40 песни, една история", е намигване към 40-те глави на книгата, всяка от които е кръстена на песен на "Ю Ту". Боно е създал и 40 оригинални рисунки, които придружават главите в книгата.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини