Отидете към основна версия

1 084 2

Рецепта на деня: Телешко жиго

  • телешко-
  • жиго-
  • месо-
  • шпиковано-
  • какво да сготвя

Уникално вкусно месно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

телешко месо - 1 кг от бута бекон - 100 - 150 г чесън - 1 глава моркови - 2 - 3 броя целина - 1 глава магданоз - 1 - 2 магданозени корена домати - 2 - 3 броя кисело мляко - 1 ч.ч. вино - 1/2 ч.ч. червено ориз - 1 и 1/2 ч.ч., за гарниране

Начин на приготвяне:

Начукайте телешко месо от бут и го шпиковайте парченца бекон, целина и морков. Натрийте го с черен пипер и го сложете да се пържи с 1/2 ч.ч. мазнина. Щом се зачерви равномерно, го посолете и добавете 2 нарязани моркова, резен целина, нарязаните магданозени корени и задушавайте до омекването има.

От време на време доливайте малко гореща вода и така, докато месото е полуготово. Слагат нарязаните на ситно домати, а след още половин час и киселото мляко, разбито.

Оставете ястието да къкри на слаб огън за още 10 минути, след което извадете месото и го нарежете на филийки. Прецедете соса, подправете го с виното, подправки на вкус и го свалете от котлона след 6 минути. Поднесете телешкото, върху сварен със сол ориз или картофено пюре, полято със соса.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини