Отидете към основна версия

2 370 2

Рецепта на деня: Газирани чорбаджийски чушки

  • зимнина-
  • буркани-
  • чорбаджийски-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Сега е моментът да подготвите зимнината за предстоящите студени месеци

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

чорбаджийски чушки;

сол - 1 с.л. равна;

захар - 1 с.л с връх;

оцет - 5 с.л.;

аспирин - 2 бр.;

чесън - 4 - 5 скилидки;

целина - 2 - 3 стръка.

Начин на приготвяне:

На дъното на буркана сложете захар, сол, оцет и аспирина, който предварително сте натрошили.

Чорбаджийските чушки се измиват, премахват се дръжките им и след това се бодат на няколко места с игла. Подреждат се в буркан, а между тях се редят и обелените скилидки чесън. Най-отгоре се слагат стръковете целина. Те ще играят ролята на капаче.

Чушките се заливат с гореща вода, затварят се и се обръщат с дъното нагоре. Бурканът се обвива с одеяло и се оставя да изстине напълно.

Не забравяйте в продължение на няколко дни да разклащате буркана. Зимнината се съхранява на тъмно и хладно място. Така се приготвят най-лесните и вкусни чорбаджийски чушки за зимата. Тази рецепта е тествана многократно и си струва да я пробвате. Всички ще са повече от доволни от вкуса на чушлетата, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Свързани новини