Отидете към основна версия

2 538 6

Рецепта на деня: Бебек

  • бебек-
  • пилешко месо-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Идея от турската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 яйце 1 кг брашно 1/2 ч. л. сол 1/2 кг пилешко месо 5–6 малки глави лук 2–3 с. л. олио сол и черен пипер на вкус 1/2 пакетче краве масло

Начин на приготвяне:

Брашното се замесва, като в купа постепенно се размесват брашното, яйцето, солта и водата. Меси се, докато се получи меко тесто, покрива се и се оставя да отлежи 10–15 минути.

Лукът се нарязва на ситно, запържва се в сгорещено олио до златисто и се прибавя нарязаното на съвсем малки късчета пилешко месо. Пържи се до златисто, оставя се да изстине и се посолява.

Отлежалото тесто се разточва на съвсем фини кори. Готовите кори се нарязват на квадрати и във всеки квадрат се поставя по малко от плънката. Завива се така, както се повиват пелени за бебе.

Приготвените "бебета" се подреждат в тава и се пекат във фурна при температура 230 градуса, докато се зачервят.

Изпечените "бебета" се заливат с предварително приготвения бульон от разтопеното масло и 2 л вода. Поставят се върху слабо загрят котлон и се изчаква бульонът напълно да попие.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини