Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 кг брашно
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 кг пилешко месо
- 5–6 малки глави лук
- 2–3 с. л. олио
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Брашното се замесва, като в купа постепенно се размесват брашното, яйцето, солта и водата. Меси се, докато се получи меко тесто, покрива се и се оставя да отлежи 10–15 минути.
Лукът се нарязва на ситно, запържва се в сгорещено олио до златисто и се прибавя нарязаното на съвсем малки късчета пилешко месо. Пържи се до златисто, оставя се да изстине и се посолява.
Отлежалото тесто се разточва на съвсем фини кори. Готовите кори се нарязват на квадрати и във всеки квадрат се поставя по малко от плънката. Завива се така, както се повиват пелени за бебе.
Приготвените "бебета" се подреждат в тава и се пекат във фурна при температура 230 градуса, докато се зачервят.
Изпечените "бебета" се заливат с предварително приготвения бульон от разтопеното масло и 2 л вода. Поставят се върху слабо загрят котлон и се изчаква бульонът напълно да попие.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 123456
10:25 25.10.2022
2 "Бебек"?
10:33 25.10.2022
3 друга тема
12:52 25.10.2022
4 въпросче
12:54 25.10.2022
5 инж технолог по хранене
12:55 25.10.2022
6 Зара
12:57 25.10.2022