Необходими продукти:
Карфиол - 3 кг; Зеле - 2 кг; Червено зеле - 1 бр; Моркови - 2 кг; Червени камби - 2 кг; Глава целина - 3 бр.; Листа целина - 2 връзки.Саламура:
Вода - 4 л; Оцет - 750 л; Сол - 250 г; Захар- 300 г.Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се измиват, почистват и режат на парчета. Оставят се да престоят една вечер и след това се пълнят в буркани.
Маринатата се сварява и се излива върху зеленчуците. Добавят се и по два аспирина на 3-литров буркан. Наричат я розова туршия, защото се получава приятен розов цвят от комбинацията на зеленчуци. Тя е много вкусна и ако все още не сте я опитвали, сега е моментът да я приготвите, пише Actualno.com.