Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 10:05 2 189 4

Рецепта на деня: Розова туршия

  • туршия-
  • розова-
  • карфиол-
  • зимнина-
  • какво да сготвя

Получава приятен розов цвят от комбинацията на зеленчуци

Рецепта на деня: Розова туршия - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • Карфиол - 3 кг;
  • Зеле - 2 кг;
  • Червено зеле - 1 бр;
  • Моркови - 2 кг;
  • Червени камби - 2 кг;
  • Глава целина - 3 бр.;
  • Листа целина - 2 връзки.

Саламура:

  • Вода - 4 л;
  • Оцет - 750 л;
  • Сол - 250 г;
  • Захар- 300 г.

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци се измиват, почистват и режат на парчета. Оставят се да престоят една вечер и след това се пълнят в буркани.

Маринатата се сварява и се излива върху зеленчуците. Добавят се и по два аспирина на 3-литров буркан. Наричат я розова туршия, защото се получава приятен розов цвят от комбинацията на зеленчуци. Тя е много вкусна и ако все още не сте я опитвали, сега е моментът да я приготвите, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азззззззззззззззз

    1 1 Отговор
    Оцет - 750 л; - не разбирам много от правене на туршия, но тази ми се струва с много оцет. Мисля, че ще излезе много скъпо, ако се спази рецептата :D:D:D
  • 2 А аз уж разбирам

    2 0 Отговор
    За първи път сложих краставички за кисели по рецепта от интернет и след една седмица ги изхвърлих. Първо мухлясаха, после се разкашкаха и накрая отидоха на боклука. Ама поне си научих урока. Карай си по старите рецепти от баба и вече не се връзвам много на пишман разбирачи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.