Необходими продукти:
- Карфиол - 3 кг;
- Зеле - 2 кг;
- Червено зеле - 1 бр;
- Моркови - 2 кг;
- Червени камби - 2 кг;
- Глава целина - 3 бр.;
- Листа целина - 2 връзки.
Саламура:
- Вода - 4 л;
- Оцет - 750 л;
- Сол - 250 г;
- Захар- 300 г.
Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се измиват, почистват и режат на парчета. Оставят се да престоят една вечер и след това се пълнят в буркани.
Маринатата се сварява и се излива върху зеленчуците. Добавят се и по два аспирина на 3-литров буркан. Наричат я розова туршия, защото се получава приятен розов цвят от комбинацията на зеленчуци. Тя е много вкусна и ако все още не сте я опитвали, сега е моментът да я приготвите, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 азззззззззззззззз
12:14 26.10.2022
2 А аз уж разбирам
17:10 26.10.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Витамин
11:31 28.10.2025