Отидете към основна версия

3 267 4

Рецепта на деня: Баница с кайма и праз

  • баница-
  • кайма-
  • праз лук-
  • какво да сготвя

Идеална за обяд или вечеря

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

кори - 1 пакет точени яйца - 2 броя масло - 50 г краве

За плънката:

кайма - 500 г микс свинско и телешко праз - 2 стръка чубрица - 1 ч.л. червен пипер - 1 ч.л. черен пипер - на вкус сол

Начин на приготвяне:

Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.

Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.

Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загрята умерена фурна до златисто.

Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала, съветва gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини