Необходими продукти:
- кори - 1 пакет точени
- яйца - 2 броя
- масло - 50 г краве
За плънката:
- кайма - 500 г микс свинско и телешко
- праз - 2 стръка
- чубрица - 1 ч.л.
- червен пипер - 1 ч.л.
- черен пипер - на вкус
- сол
Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.
Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.
Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загрята умерена фурна до златисто.
Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала, съветва gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Охх как ми се яде
Коментиран от #4
10:05 27.10.2022
2 Вероятно
10:13 27.10.2022
3 Моме ако си
11:32 27.10.2022
4 Ще те нахраним
До коментар #1 от "Охх как ми се яде":
тукА трима скучаем такива баници ще ти врътнем, и то по няколко пъти.11:42 27.10.2022