Отидете към основна версия

1 973 3

Рецепта на деня: Печен миш-маш

  • миш-маш-
  • какво да сготвя

Отнема малко време, а накрая всички са сити и доволни

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

печени чушки - 1 буркан; сирене - 100 г; магданоз - 1 връзка; чесън - 3 бр скилидки; черен пипер - 2 щипки; сол - 2 щипки; олио - 2 с.л кашкавал - 100 г.

За заливката:

яйца - 3 бр. големи; кисело мляко - 4 с.л. брашно - 2 с.л.; сода за хляб – щипка.

Начин на приготвяне:

Печените чушки се режат на ивички и се подреждат в тавичка, намазана с олио. Върху тях се поръсва натрошеното сирене и нарязаните на ситно скилидки чесън.

След това поливаме чушките с малко олио, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и сол. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко и содата и към тях се добавя брашното. Бъркаме енергично, за да не се получат никакви бучки. Чушките се заливат със сместа и се пекат за 20 минути в предварително загрята фурна.

Поръсваме обилно с кашкавал и отново връщаме във фурната за 10 минути. Накрая можем да сервираме с пресни зеленчуци или друго по наш избор, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини