Необходими продукти:
печени чушки - 1 буркан; сирене - 100 г; магданоз - 1 връзка; чесън - 3 бр скилидки; черен пипер - 2 щипки; сол - 2 щипки; олио - 2 с.л кашкавал - 100 г.За заливката:
яйца - 3 бр. големи; кисело мляко - 4 с.л. брашно - 2 с.л.; сода за хляб – щипка.Начин на приготвяне:
Печените чушки се режат на ивички и се подреждат в тавичка, намазана с олио. Върху тях се поръсва натрошеното сирене и нарязаните на ситно скилидки чесън.
След това поливаме чушките с малко олио, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и сол. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко и содата и към тях се добавя брашното. Бъркаме енергично, за да не се получат никакви бучки. Чушките се заливат със сместа и се пекат за 20 минути в предварително загрята фурна.
Поръсваме обилно с кашкавал и отново връщаме във фурната за 10 минути. Накрая можем да сервираме с пресни зеленчуци или друго по наш избор, пише Actualno.com.