Отидете към основна версия

4 915 10

Рецепта на деня: Сатараш

  • сатараш-
  • кайма-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Традиционно балканско ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 г ситно смляна кайма сол и черен пипер 2 глави лук 2 домата 1 червена чушка 3 яйца 1 щипка сода бикарбонат 1 щипка бакпулвер 2 с.л. магданоз 2 стръка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете щипка бакпулвер и сода бикарбонат и мачкайте. Добавете и съвсем малко вода /около 1 с.л./ и продължете да размесвате каймата. Щом започне каймата да се разтяга, тя е готова.

2. Нарежете лука на полумесеци, а чушката на ленти. Запържете ги в тиган с мазнина. След това добавете доматите, нарязани на полумесеци. Щом омекнат зеленчуците, разбийте яйцата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер. Излейте ги върху зеленчуците. Бъркайте. Поръсете с магданоз.

3. Изрежете горната част на пластмасова бутилка и я напълнете с кайма. С притискане оформете кебапчета върху дъска. Изпечете кебапчета в грил-тиган от всички страни.

4. Добавете кебапчетата при зеленчуците и яйцата.

5. Гарнирайте сатараша с нарязан кашкавал, поръсен с розмарин, сол, пипер и зехтин.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини