Необходими продукти:
- 400 г ситно смляна кайма
- сол и черен пипер
- 2 глави лук
- 2 домата
- 1 червена чушка
- 3 яйца
- 1 щипка сода бикарбонат
- 1 щипка бакпулвер
- 2 с.л. магданоз
- 2 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете щипка бакпулвер и сода бикарбонат и мачкайте. Добавете и съвсем малко вода /около 1 с.л./ и продължете да размесвате каймата. Щом започне каймата да се разтяга, тя е готова.
2. Нарежете лука на полумесеци, а чушката на ленти. Запържете ги в тиган с мазнина. След това добавете доматите, нарязани на полумесеци. Щом омекнат зеленчуците, разбийте яйцата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер. Излейте ги върху зеленчуците. Бъркайте. Поръсете с магданоз.
3. Изрежете горната част на пластмасова бутилка и я напълнете с кайма. С притискане оформете кебапчета върху дъска. Изпечете кебапчета в грил-тиган от всички страни.
4. Добавете кебапчетата при зеленчуците и яйцата.
5. Гарнирайте сатараша с нарязан кашкавал, поръсен с розмарин, сол, пипер и зехтин.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #1 от "Пенда":
МОЛЯ не обиждайте госпожа МАРИНОВА11:03 30.10.2022
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #9
11:03 30.10.2022
5 Гост
Бутилката каква е - кока-кола, минерална вода?
Пластмасата маха ли се или се пече и тя?
Коментиран от #7, #10
11:37 30.10.2022
6 Кебап
12:07 30.10.2022
7 Лост
До коментар #5 от "Гост":
То на снимката и кебапчета не се виждат.13:35 30.10.2022
8 ха ха
13:38 30.10.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 ха ха ха
До коментар #5 от "Гост":
Разбира се, че не се пече, идеята е да я използваш като шприц. Махнете яйцата от рецептата и се получават кюфтета с доматен сос.19:51 30.10.2022