Отидете към основна версия

4 660 11

Вижте най-луксозната обществена тоалетна в света (СНИМКИ)

  • тоалетна-
  • в света-
  • лукс-
  • китай

Разположена в търговския център Deji Plaza в Нанкин, Китай, луксозната обществена тоалетна изглежда като своеобразно светилище

Замисляли ли сте се как изглежда най-луксозната обществена баня в света. За такава се сочи тоалетна на 6-ия етаж на търговски център в Китай.

Обществената тоалетна в този търговски център е истинска наслада за окото неочаквано луксозния си дизайн.

Разположена в търговския център Deji Plaza в Нанкин, Китай, луксозната обществена тоалетна изглежда като своеобразно светилище. Освен естетика, банята идва и с функционални детайли като портове за безжично зареждане.

Сгушено на шестия етаж на луксозен търговски център, това място е изживяване като никое друго. Проектирана от X+Living - базирана в Шанхай архитектурна фирма, луксозната баня изглежда като причудлива градина, излязла направо от приказка.

Въпреки че обществените бани не предизвикват много приятни асоциации, влизайки в тази може да промените виждането си.

"Създадохме този проект с надеждата да отдадем почит на все по-дългоочакваната пролет, в условията на настоящата екологична криза. Ето защо въведохме темата „Пролетна градина“ в него", казва Ли Ксианг, главен дизайнер и основател на компанията.

Черпейки вдъхновение от природата, Ли трансформира цветя, растения и насекоми в абстрактни форми, които украсяват интериора на банята.

При влизане посетителите преминават през дълъг коридор, който наподобява изживяването на разходка из магическа градина, съобщава Insider, цитиран от pochivka.blitz.bg.

Стенни лампи във формата на цветя и декорации, наподобяващи същества от истинската природа, украсяват тавана, а зелените стени са облицовани с растения, които надничат през решетъчните прозорци. Дори лъскавият под има шарка, която прилича на крилца на пеперуда.

В края на пътеката е всекидневната с дивани, оформени като цветни листенца, разделящи мъжката и женската баня. Всички използвани интериорни елементи и мебели са проектирани по поръчка, казва Ли.

"Интегрирахме и много малки функционални детайли, които биха могли да допринесат за комфорта на посетителите", добавя Ли, като посочва, че имат безжични бази за зареждане в шкафа в банята, а мивките са проектирани на различни височини, за да отговорят на нуждите както на възрастните, така и децата.

По-меки светлини са поставени в стаята за кърмене, за да се създаде по-приятна атмосфера за децата. Дизайнерските детайли в пространството са естетически издържани, но и функционални.

"Интеграцията е гладка и незабележима, но все пак може да донесе изненади и удобство на посетителите по време ползване", казва Ли.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини