Необходими продукти:
800 г месо от тънката част на бонфилето или 8 бр. телешки медальони брашно сол мазнина за пържене черен пипер 8 филии сух бял хляб без кората 250 г гъби 2-3 бр. яйца 8 с.л. бульон 60 г маслоНачин на приготвяне:
Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер.
В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пипер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат медальоните и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите, пише receptite.com.