Отидете към основна версия

2 666 1

Рецепта на деня: Телешки медальон с гъбен сос

  • телешко месо-
  • бонфиле-
  • медальон-
  • гъби-
  • сос-
  • какво да сготвя

Класическо ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

800 г месо от тънката част на бонфи­лето или 8 бр. телешки медальони брашно сол мазнина за пържене черен пипер 8 филии сух бял хляб без кората 250 г гъби 2-3 бр. яйца 8 с.л. бульон 60 г масло

Начин на приготвяне:

Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер.

В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пи­пер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат ме­дальоните и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите, пише receptite.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини