Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 10:05 2 625 1

Рецепта на деня: Телешки медальон с гъбен сос

  • телешко месо-
  • бонфиле-
  • медальон-
  • гъби-
  • сос-
  • какво да сготвя

Класическо ястие

Рецепта на деня: Телешки медальон с гъбен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 800 г месо от тънката част на бонфи­лето или 8 бр. телешки медальони
  • брашно
  • сол
  • мазнина за пържене
  • черен пипер
  • 8 филии сух бял хляб без кората
  • 250 г гъби
  • 2-3 бр. яйца
  • 8 с.л. бульон
  • 60 г масло

Начин на приготвяне:

Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер.

В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пи­пер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат ме­дальоните и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите, пише receptite.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментатор

    0 1 Отговор
    Мда логично ей комент.говеда у тоз сайт да не комент. Туй вкусотия...