Отидете към основна версия

1 687 1

Рецепта на деня: Маслени рогчета с извара

  • рогчета-
  • извара-
  • закуска-
  • тестени изделия-
  • какво да сготвя

Меки и пухкави, те са идеална закуска за малки и големи

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

брашно - 500 г яйца - 2 бр. малки жълтъци - 2 бр. мая - 1/2 кубче, жива захар - 2 щ. сол - 2 щ. зехтин - 50 мл масло - 1 и 3/4 пакетче, краве извара - 350 г

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в 100 мл затоплена вода. Оставят се настрана, за да се разбият яйцата и зехтина. Отделно се пресява няколко пъти брашното и в него се прави кладенче.

Вътре се слагат приготвените по-рано смеси и солта. Разбъркваме хубаво и омесваме меко тесто. Завиваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло за 40 минути.

Бухналото тесто делим на три части. Всяка от тях разточваме на тънка кора. От тях се режат квадрати, с желаната от нас големина. Поставяме извара във всеки от тях и го свиваме на руло.

Редим рогчетата в намаслена тава и ги оставяме да бухнат още половин час. След това ги намазваме с разбит жълтък и ги печем около 30-35 минути на загрята на 180 фурна, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини