Отидете към основна версия

7 851 5

Рецепта на деня: Сръбски сладкиш с ябълки

  • сладкиш-
  • десерт-
  • грис-
  • ябълки-
  • сръбски-
  • какво да сготвя

Много лесен и много вкусен десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

- брашно - 1 ч.ч. - грис - 1 ч.ч. пшеничен - захар - 1 ч.ч. - бакпулвер - 1 пак. (10 г) - маргарин - 250 г - ябълки - 8 бр.

Начин на приготвяне:

В дълбок съд сипете пшеничния грис, брашното, добавете захарта, бакпулвера и смесете. Ябълките почистете и настържете. В тава със среден размер, намазана с олио поръсете брашно. Разпоредете една трета от сместа. Отгоре сложете половината настъргани ябълки, след това още ред от сухите съставки и отгоре останалите ябълки.

Най-отгоре сложете маргарин или масло. Печете икономичния ябълков сладкиш в добре загрята фурна на 180°C 45 минути. Готовия десерт с ябълки извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да се охлади. Нарежете на парчета с желан размер и сервирайте сладкиша с грис.

Напомняне! Брашното, захарта и пшеничния грис мерете в чаша от 200 мл. Ако желаете постен вариант на лесен десерт с грис и ябълки, използвайте постен маргарин, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.

Свързани новини