Необходими продукти:
- - брашно - 1 ч.ч.
- - грис - 1 ч.ч. пшеничен
- - захар - 1 ч.ч.
- - бакпулвер - 1 пак. (10 г)
- - маргарин - 250 г
- - ябълки - 8 бр.
Начин на приготвяне:
В дълбок съд сипете пшеничния грис, брашното, добавете захарта, бакпулвера и смесете. Ябълките почистете и настържете. В тава със среден размер, намазана с олио поръсете брашно. Разпоредете една трета от сместа. Отгоре сложете половината настъргани ябълки, след това още ред от сухите съставки и отгоре останалите ябълки.
Най-отгоре сложете маргарин или масло. Печете икономичния ябълков сладкиш в добре загрята фурна на 180°C 45 минути. Готовия десерт с ябълки извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да се охлади. Нарежете на парчета с желан размер и сервирайте сладкиша с грис.
Напомняне! Брашното, захарта и пшеничния грис мерете в чаша от 200 мл. Ако желаете постен вариант на лесен десерт с грис и ябълки, използвайте постен маргарин, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Моарейн
10:25 22.01.2023
2 И една бутилка руска водка
11:04 22.01.2023
3 смок
14:07 22.01.2023
4 Хм, странно...
13:08 23.01.2023
5 Хм, странно...
13:10 23.01.2023