Необходими продукти:
чушки - 1 бр. домати - 1 бр. пилешко филе - 500 г моркови - 2 бр. лук - 2 бр. гъби - 150 г сол праз - 1 стрък чесън - 1 скилидка зехтин - 40 мл червен пипер - 1 ч.л. черен пипер бяло вино - 80 мл нишесте - 1 с.л. дафинов лист - 1 бр. доматен сок - 200 млзахар - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Почистете и накълцайте лука на полумесеци, задушете в мазнина за пет минути. Измийте, нарежете и добавете при него пилешкото филе.
Почистете и нарежете гъбите и морковите. Добавете ги и гответе още пет минути под капак.
Нарежете и останалите продукти за пилешката кавърма - доматите, чушките, чесъна и праза. Добавете ги при другите.
Овкусете с червен пипер и дафинов лист. Щом вкусната кавърма заври, сипете виното.
Когато се изпари, добавете доматения сок и гответе 40 минути, пише actualno.com.