Необходими продукти:
- чушки - 1 бр.
- домати - 1 бр.
- пилешко филе - 500 г
- моркови - 2 бр.
- лук - 2 бр.
- гъби - 150 г
- сол
- праз - 1 стрък
- чесън - 1 скилидка
- зехтин - 40 мл
- червен пипер - 1 ч.л.
- черен пипер
- бяло вино - 80 мл
- нишесте - 1 с.л.
- дафинов лист - 1 бр.
- доматен сок - 200 мл
захар - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Почистете и накълцайте лука на полумесеци, задушете в мазнина за пет минути. Измийте, нарежете и добавете при него пилешкото филе.
Почистете и нарежете гъбите и морковите. Добавете ги и гответе още пет минути под капак.
Нарежете и останалите продукти за пилешката кавърма - доматите, чушките, чесъна и праза. Добавете ги при другите.
Овкусете с червен пипер и дафинов лист. Щом вкусната кавърма заври, сипете виното.
Когато се изпари, добавете доматения сок и гответе 40 минути, пише actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хасковски каунь
Аз пилешката кавърма я правя с печени чушки и гъби, на сач, под капак .
10:58 03.02.2023
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
11:34 03.02.2023