Отидете към основна версия

4 710 2

Рецепта на деня: Ароматна зимна супа

  • супа-
  • карфиол-
  • праз лук-
  • подправки-
  • какво да сготвя

С карфиол и праз лук

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

600 гр. карфиол 30 гр. червен пипер 1 глава червен лук 1 стрък праз 3 скилидки чесън 3-4 супени лъжици зехтин 1 л. зеленчуков бульон 60 гр. пармезан (или друго сирене) 1 супена лъжица кленов сироп (по желание) сол и черен пипер на вкус 2 чаени лъжици сладък червен пипер 1 чаена лъжица сушен розмарин 1 чаена лъжица сушена мащерка

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200 градуса, измиваме и почистваме зеленчуците, като ги нарязваме всичките подходящи за печене.

Изсипваме ги в дълбока купа, смесваме всички подправки и ги слагаме в купата. После ги сипваме в тавата, постлана с хартия за печене и готвим 25-30 минути.

Докато се готвят, настържете сиренето, отделяйки малко количество за сервиране, а след 30 минути проверете зеленчуците. Ако са омекнали вадете, ако са твърди, дръжте още 10 минути.

Когато са готови, извадете и поръсете със сиренето. После ги сложете в тенджера, залейте с бульона и пасирайте. Когато заври супата, оставете да къкри за няколко минути.

Сервирайте гореща, с настъргано сирене, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини