Необходими продукти:
600 гр. карфиол 30 гр. червен пипер 1 глава червен лук 1 стрък праз 3 скилидки чесън 3-4 супени лъжици зехтин 1 л. зеленчуков бульон 60 гр. пармезан (или друго сирене) 1 супена лъжица кленов сироп (по желание) сол и черен пипер на вкус 2 чаени лъжици сладък червен пипер 1 чаена лъжица сушен розмарин 1 чаена лъжица сушена мащеркаНачин на приготвяне:
Загряваме фурната на 200 градуса, измиваме и почистваме зеленчуците, като ги нарязваме всичките подходящи за печене.
Изсипваме ги в дълбока купа, смесваме всички подправки и ги слагаме в купата. После ги сипваме в тавата, постлана с хартия за печене и готвим 25-30 минути.
Докато се готвят, настържете сиренето, отделяйки малко количество за сервиране, а след 30 минути проверете зеленчуците. Ако са омекнали вадете, ако са твърди, дръжте още 10 минути.
Когато са готови, извадете и поръсете със сиренето. После ги сложете в тенджера, залейте с бульона и пасирайте. Когато заври супата, оставете да къкри за няколко минути.
Сервирайте гореща, с настъргано сирене, пише actualno.com.