Необходими продукти:
картофи - 150 г сварени прясно мляко - 400 мл брашно - 400 г олио - 3 и 1/2 с.л. мая - 30 г прясна пудра захар - 3 с.л. олио - за пържене солНачин на приготвяне:
Разтворете маята в 100 мл от прясното мляко и я останете да шупне.
Пасирайте сварените картофи и ги смесете с брашното. Направете кладенче и изсипете в него маята и останалото мляко. Добавете мазнината и месете, докато тестото не започне да се отлепя от ръцете ви.
Оставете готово тесто на топло за 1 час за да втаса. Когато тестото удвои обема си започнете да оформяте от него топчета.
Разтеглете топчетата на мекици и изпържете от двете страни в сгорещено олио, пише gotvach.bg.