Отидете към основна версия

2 485 11

Психолог към хората, мислещи за изневяра: Мисълта не е действие, говорете с партньора си!

  • психолог-
  • изневяра-
  • семейство-
  • връзка

"Дори ако подобна тема шокира съпруга, не трябва да мълчите за това “, посъветва специалистът.

Снимкa: Shutterstock

С партньора трябва да обсъдите евентуална изневяра, за да спасите брака, каза психологът-психоаналитик Евгений Василиев, цитиран от "Доктор Питър".

Психологът отбелязва, че физиологичните процеси и възгледите за това какъв трябва да бъде бракът често влизат в конфликт. „Животът може да бъде прозаичен и за да спасиш един брак, понякога трябва да покажеш издръжливост и смелост. Това важи както за мъжете, така и за жените. Колега, непознат, който започва разговор на улицата или в кафене, приятел или приятелка може да предизвика сексуален интерес по много причини “, заяви той.

Василиев съветва хората, които са мислили за изневяра, да не довеждат ситуацията до задънена улица, когато изневярата се превръща в инструмент за латентна или дори открита агресия към партньора. „Не се страхувайте да говорите за вашите чувства и преживявания. Мисълта не е действие. Дори ако подобна тема шокира съпруга, не трябва да мълчите за това “, посъветва специалистът.

Ако се е случила изневяра, продължи той, не трябва да слагате край на съюза. „Някои двойки се съгласяват да компенсират грешката на партньора на принципа на огледалото, други наистина си прощават един на друг и нямат оплаквания срещу партньора, приемайки неговата слабост в определен период от живота, трети се разминават, без да разрешават последствията от травматична ситуация. Последният вариант е най-разрушителният и за двамата съпрузи “, предупреди Василиев.

Психологът предупреди, че хората, които не са преживели травмата от предателството, се обричат ​​на повторение на травматичната ситуация. „И тук възниква най-важният въпрос - какво точно е подтикнало партньора да изневери. След като разберете това, можете или да намерите мир и спокойствие в семейството, или да намерите партньор, с когото да създадете хармонично, силно семейство “, заключи той.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.

Свързани новини