Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 19:45 2 460 11

Психолог към хората, мислещи за изневяра: Мисълта не е действие, говорете с партньора си!

  • психолог-
  • изневяра-
  • семейство-
  • връзка

"Дори ако подобна тема шокира съпруга, не трябва да мълчите за това “, посъветва специалистът.

Психолог към хората, мислещи за изневяра: Мисълта не е действие, говорете с партньора си! - 1
Снимкa: Shutterstock

С партньора трябва да обсъдите евентуална изневяра, за да спасите брака, каза психологът-психоаналитик Евгений Василиев, цитиран от "Доктор Питър".

Психологът отбелязва, че физиологичните процеси и възгледите за това какъв трябва да бъде бракът често влизат в конфликт. „Животът може да бъде прозаичен и за да спасиш един брак, понякога трябва да покажеш издръжливост и смелост. Това важи както за мъжете, така и за жените. Колега, непознат, който започва разговор на улицата или в кафене, приятел или приятелка може да предизвика сексуален интерес по много причини “, заяви той.

Василиев съветва хората, които са мислили за изневяра, да не довеждат ситуацията до задънена улица, когато изневярата се превръща в инструмент за латентна или дори открита агресия към партньора. „Не се страхувайте да говорите за вашите чувства и преживявания. Мисълта не е действие. Дори ако подобна тема шокира съпруга, не трябва да мълчите за това “, посъветва специалистът.

Ако се е случила изневяра, продължи той, не трябва да слагате край на съюза. „Някои двойки се съгласяват да компенсират грешката на партньора на принципа на огледалото, други наистина си прощават един на друг и нямат оплаквания срещу партньора, приемайки неговата слабост в определен период от живота, трети се разминават, без да разрешават последствията от травматична ситуация. Последният вариант е най-разрушителният и за двамата съпрузи “, предупреди Василиев.

Психологът предупреди, че хората, които не са преживели травмата от предателството, се обричат ​​на повторение на травматичната ситуация. „И тук възниква най-важният въпрос - какво точно е подтикнало партньора да изневери. След като разберете това, можете или да намерите мир и спокойствие в семейството, или да намерите партньор, с когото да създадете хармонично, силно семейство “, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г-ца Венелина,

    6 1 Отговор
    за пореден път уби Коча с Копача,п.п. много целувки,знаеш къде
  • 2 ТаУмВзе

    3 3 Отговор
    Как се действа, без Мисъл! А да Ясно е. Пример бол.
  • 3 Д-р Питър

    10 2 Отговор
    Какви са тези глупости?
  • 4 Адам Хилтън

    10 2 Отговор
    И кво да кажете на партньора си? : "Ще извиняваш, ама мисля с гениталите си и ми се спи с други хора." - сигурен съм че ще разберат. хах
  • 5 Срекме

    6 5 Отговор
    Има толкова много човешки състояния, които не подлежат на контрол, без значение дали ще засегнат някого или не. Защо внезапният порив за секс, да не е едно от тях? Кое е изневяра, актът или желанието, да бъде повторен със същият човек?

    Коментиран от #7

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ КРАСАВИЦЕ точна ИСТИНСКА статия
    БЛАГОДАРЯ
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Срекме":

    ИСТИНСКИ
    ОБИЧАЩИТЕ не ИЗНЕВЕРЯВАТ
    ПРИЯТНА ВЕЧЕР
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ффхйн

    7 0 Отговор
    Демек ,,Смятам да ти изневеря, да си знаеш."
  • 10 Цонка

    10 0 Отговор
    Аз прочетох това и казах на моя, мисля си да ти изневерявам…. И той като ми опука един шамар. Още ми се вие свят.
  • 11 Констатираща

    1 0 Отговор
    Тука има една особеност, която не се обяснява - дали някой от партньорите мисли за изневяра, но няма конкретен обект или вече е впечатлен и се е увлякал по някого. В първия случай най-често се касае за афект, разочарование, обида и т.н. и след разговор, връзката и чувствата могат да се спасят, но във втория - вече е късно, освен ако някой е свикнал така да общува с много партньори без да влага истински чувства.