Отидете към основна версия

4 859 17

Сексолог: Мъжете зарязват жените след секс за отмъщение

  • секс-
  • зарязва-
  • отмъщение-
  • травма-
  • казанова

Той нарече причината остра психологическа травма в детството или юношеството, принуждавайки мъжа да отмъсти или да се самоутвърди по този начин

Снимкa: Shutterstock

Психологът-сексолог Евгений Резанов твръди, цитиран от Klops, че мъжете, които изоставят жени след секс, страдат от "синдрома на Казанова".

Според Резанов се случва мъжът да мотивира напускането си така: ако вече е имало интимност, няма нужда да губите време за нещо друго. Той нарече причината остра психологическа травма в детството или юношеството, принуждавайки мъжа да отмъсти или да се самоутвърди по този начин. „За всеки е важно как протича първата любов и първият полов контакт“, обясни лекарят и добави, че такъв човек има нужда от помощта на специалист.

Някои мъже, продължи Резанов, отмъщават на жените за собствените си травматични отношения с майка им. „Той или не е получил любов от нея, или е формирал собствено разбиране за любовта и действа във връзка с идеите си: „близостта с жена носи болка“, „невъзможно е“. За болката и страданието, които е получил от една жена, той отмъщава на други, като по този начин доказва на себе си, че е по-добър “, каза сексологът.

В същото време една жена, поясни той, не трябва да се притеснява от причините за такова поведение на мъжа. Резанов предлага тя да каже „благодаря“ на мъжа, който изчезва след секс, защото истинската връзка с него може да бъде много повече травмираща психологически.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.

Свързани новини