Отидете към основна версия

1 613 6

Рецепта на деня: Стек от карфиол с лимонов сос

  • карфиол-
  • стек-
  • пържола-
  • сос-
  • лимон-
  • какво да сготвя

Една необичайна и лесна за приготвяне рецепта с карфиол

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За соса от лимон и билки:

1 чаша листа от магданоз ½ чаша листа от кориандър ½ чаша листа от мента ½ чаша грубо нарязан зелен лук 1 скилидка чесън, смачкана Сок от 1 лимон ⅓ чаша зехтин

За пържолите от карфиол:

1 голяма глава карфиол 4 супени лъжици екстра върджин зехтин, разделени 4 чаени лъжички пушен червен пипер Сол и прясно смлян черен пипер, на вкус

Начин на приготвяне:

Приготвяне на соса от билки:

В блендер или кухненски робот пасирайте магданоза, кориандъра, ментата, зеления лук, чесъна, лимоновия сок и зехтина до пълна гладкост. Оставете настрана.

Приготвяне на стековете от карфиол:

С остър нож нарежете карфиола на филийки с дебелина 1 см. (Трябва да се получат около 8 резена.) Натрийте двете страни на всяко парче карфиол с около 1 чаена лъжичка зехтин. Поръсете двете страни на всяко парче с ½ чаена лъжичка пушен червен пипер, сол и черен пипер.

Загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин в голям чугунен тиган на средно висока температура. Работейки на порции, запържете пържолите от карфиол, докато станат златистокафяви, по 3-4 минути от всяка страна. Карфиолът трябва да се пробива лесно с вилица, но да не е толкова мек, че да се разпадне.

За да сервирате, поставете по 2 пържоли от карфиол във всяка чиния и ги полейте обилно с лимоново-зеленчуковия сос. Сервирайте веднага, пише actualno.com.http://actualno.com

Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.

Свързани новини