Необходими продукти:
За соса от лимон и билки:
- 1 чаша листа от магданоз
- ½ чаша листа от кориандър
- ½ чаша листа от мента
- ½ чаша грубо нарязан зелен лук
- 1 скилидка чесън, смачкана
- Сок от 1 лимон
- ⅓ чаша зехтин
За пържолите от карфиол:
- 1 голяма глава карфиол
- 4 супени лъжици екстра върджин зехтин, разделени
- 4 чаени лъжички пушен червен пипер
- Сол и прясно смлян черен пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
Приготвяне на соса от билки:
В блендер или кухненски робот пасирайте магданоза, кориандъра, ментата, зеления лук, чесъна, лимоновия сок и зехтина до пълна гладкост. Оставете настрана.
Приготвяне на стековете от карфиол:
С остър нож нарежете карфиола на филийки с дебелина 1 см. (Трябва да се получат около 8 резена.) Натрийте двете страни на всяко парче карфиол с около 1 чаена лъжичка зехтин. Поръсете двете страни на всяко парче с ½ чаена лъжичка пушен червен пипер, сол и черен пипер.
Загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин в голям чугунен тиган на средно висока температура. Работейки на порции, запържете пържолите от карфиол, докато станат златистокафяви, по 3-4 минути от всяка страна. Карфиолът трябва да се пробива лесно с вилица, но да не е толкова мек, че да се разпадне.
За да сервирате, поставете по 2 пържоли от карфиол във всяка чиния и ги полейте обилно с лимоново-зеленчуковия сос. Сервирайте веднага, пише actualno.com.http://actualno.com
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Пич
10:16 24.02.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Дедо ви
10:28 24.02.2023
6 инж технолог по хранене
14:37 24.02.2023