Отидете към основна версия

5 154 41

Сексолог обясни защо мъжете и жените внезапно губят интерес към секса

  • секс-
  • либидо-
  • интерес

Нивото на либидото е неразривно свързано с качеството на взаимоотношенията

Снимкa: Shutterstock

Внезапната загуба на интерес към секса при мъжете и жените може да бъде причинена от редица фактори, основните от които са здравословни проблеми и кризи в отношенията, заяви сексологът Диана Генварская пред "Известия".

Специалистът заяви, че хормоналният дисбаланс и липсата на важни витамини и минерали в организма могат да повлияят негативно на сексуалното желание. Многобройни вътрешни проблеми на човек също могат да повлияят на интереса към секса. Недоволство от себе си и околните, загубата на интерес към живота, стресът и психичните заболявания неизбежно водят до намаляване или пълно изчезване на влечението, уточни сексологът.

Също така, според Генварская, нивото на либидото е неразривно свързано с качеството на взаимоотношенията. Ако няма доверие между партньорите, чувство за сигурност, желанието за секс естествено изчезва. В допълнение, мъжът може да има проблеми с потентността поради съмнение в себе си. Това се случва, ако избраницата престане да проявява интерес към него и „не го стимулира с поведението си“.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.

Свързани новини