Отидете към основна версия

2 281 20

Руски гинеколог: Запарването на вагината над отвара от билки не помага при гинекологични проблеми

  • запарване-
  • вагина-
  • гуинет полтроу

Процедурата е препоръчвана от актрисата Гуинет Полтроу

Снимкa: Shutterstock

Запарването на вагината над гореща отвара от билки не допринася за решаването на гинекологични проблеми, но може да има опасни последици, заяви руският гинеколог Екатерина Абрамова пред Lenta. ru.

Процедурата се препоръчва от холивудската актриса Гуинет Полтроу. Тя твърди, че така гениталиите на жените „вдишват“ лечебна пара и по този начин „почистват матката и я изпълват с положителна енергия“.

Според Аврамова процедурата няма терапевтичен ефект и не нормализира хормоналния фон, но с голяма вероятност може да доведе до развитие на възпаление.

Полтроу е актриса, а не лекар и говори за енергийни практики, нямащи нищо общо с медицината. Нагряването на гениталиите може да причини развитието на възпалителни процеси и различни инфекции. Повишаването на температурата и увеличаването на кръвообращението в областта на тазовите органи влошава съществуващите патологични процеси, провокира растеж на миома, ендометриоза, кисти, полипи и други тумори.

Абрамова подчерта, че микрофлората на влагалището е много чувствителна към външни фактори и запарването я нарушава, като същевременно изсушава лигавицата. Тази процедура е свързана с повишен риск от изгаряния и развитие на алергични реакции към треви.

Категорично не бива да се експериментира с подобни процедури при бременни жени, родилки, преживели спонтанен аборт или по време на менструация, при наличие на всякакви възпалителни процеси в таза и влагалището. В никакъв случай не трябва да затопляте гениталиите в случай на съмнения за онкологично заболяване, допълва Абрамова.

Гинекологът добави, че е необходимо да се подходи към всеки публично нетрадиционен нетрадиционен метод на лечение, за да не се навреди на здравето. Според нея, вместо независими експерименти, е по-добре да се намери компетентен лекар и с неговата помощ за решаване на всички възникнали проблеми.

https://lenta.ru/news/2023/03/09/parenie/

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.

Свързани новини