Отидете към основна версия

2 441 0

Рецепта на деня: Лигурийски хлебчета за сандвичи

  • лигурийски-
  • хлебчета-
  • тесто-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя-
  • сандвичи

Напълнете с месо и сирене по ваш вкус

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

7 г суха мая 150 мл топла вода 2 ½ с.л. прясно мляко 275 г брашно 3 с.л. зехтин екстра върджин 1 ч.л. морска сол

За гарниране:

прошуто, салам, мортадела, качаторино
моцарела, пекорино с чили
маринован артишок

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете маята, прясното мляко и водата и разбъркайте. Оставете за 5 минути. Сипете брашното в голяма купа и добавете сместа с маята и разбъркайте. Добавете зехтина и солта и разбъркайте. Извадете тестото върху набрашнен плот и месете с натиск в продължение на 5-8 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Оформете на топка и поставете в предварително намазнена купа. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 2 часа.

2. Разточете или разтеглете тестото с ръце в правоъгълна форма с дебелина 1 см. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене. С помощта на рингове (диаметър 8-10 см) изрежете кръгчета. Подредете кръгчетата в тавата, покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат за 30 минути.

3. Ако не разполагате със специален уред за печене на лигурийските хлебчета, използвайте тиган двойно дъно (най-добре незалепващо) и капак. Загрейте тигана или уреда за 3-4 минути на умерен огън. Печете хлебчетата по 2-3 наведнъж, по 3 минути от всяка страна. Те трябва да се надуят при печенето.

4. Разрежете топлите хлебчета по средата, по хоризонтал и напълнете с месо и сирене по ваш вкус, пише 24Kitchen.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини