Отидете към основна версия

3 924 6

Райън Рейнолдс забогатя с над 1 млрд. долара след продажбата на компанията си (ВИДЕО)

  • райън рейнолдс-
  • продажба-
  • компания-
  • милиардери-
  • мобилен оператор-
  • актьор

Mint Mobile стана част от голямата T-Mobile, съобщи актьорът

Снимка: БГНЕС/ EPA

Райън Рейнолдс продаде за солидна сума своята успешна компания Mint Mobile. Актьорът се пошегува в официалното си изявление по следния начин: „Толкова сме щастливи, че T-Mobile победи агресивна оферта, дадена в последния момент от майка ми.“, цитира го Tialoto.bg.

Освен с успешна актьорска кариера, съпругът на Блейк Лайвли може да се похвали с няколко странични бизнес начинания – всяко, от които доста успешно. Счита се, че неговата 5G мрежа Mint Mobile е закупена от T-Mobile за сумата от около 1,35 милиарда долара, като той самият притежава 25 процента дял от нея.

„Толкова съм горд от целия екип на Mint и съм толкова развълнуван за това, което предстои“, добави Рейнолдс в изявлението си.

T-Mobile, която придобива бизнеса на Райън, е втората по големина компания за мобилни телефони в САЩ, като тя ще плати на актьора и съдружниците му комбинация от 39% пари в брой и 61% в акции. Като част от сделката Райън ще продължи да изпълнява творческа роля в компанията и ще бъде неин говорител.

Като част от медийното съобщение, Рейнолдс и главният изпълнителен директор на T-Mobile Майк Сиверт пуснаха кратко видео, пълно с типичния за канадския актьор хумор. В клипа, продуциран от една от другите фирми на Рейнолдс – Maximum Effort Advertising, се вижда как Сиверт говори сериозно за сливането, а Рейнолдс казва смешни фрази като: „Хубаво е да имам нов баща!“ преди да прегърне новия си партньор.

Това не е първата голяма бизнес сделка през последните години за Рейнолдс. През 2020 г. той продаде своя Aviation American Gin на европейската компания за напитки Diageo като част от сделка на стойност около 610 милиона долара.

Миналия месец пък успешният Райън се сдоби с четвърто дете от съпругата си Блейк, като засега двамата не са обявили нито името, нито пола на бебето. Иначе двамата са щастливо женени от повече от 10 години и са родители на още три дъщери.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини