17 Март, 2023 15:58 3 715 6

Райън Рейнолдс забогатя с над 1 млрд. долара след продажбата на компанията си (ВИДЕО)

  • райън рейнолдс-
  • продажба-
  • компания-
  • милиардери-
  • мобилен оператор-
  • актьор

Mint Mobile стана част от голямата T-Mobile, съобщи актьорът

Райън Рейнолдс забогатя с над 1 млрд. долара след продажбата на компанията си (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Райън Рейнолдс продаде за солидна сума своята успешна компания Mint Mobile. Актьорът се пошегува в официалното си изявление по следния начин: „Толкова сме щастливи, че T-Mobile победи агресивна оферта, дадена в последния момент от майка ми.“, цитира го Tialoto.bg.

Освен с успешна актьорска кариера, съпругът на Блейк Лайвли може да се похвали с няколко странични бизнес начинания – всяко, от които доста успешно. Счита се, че неговата 5G мрежа Mint Mobile е закупена от T-Mobile за сумата от около 1,35 милиарда долара, като той самият притежава 25 процента дял от нея.

„Толкова съм горд от целия екип на Mint и съм толкова развълнуван за това, което предстои“, добави Рейнолдс в изявлението си.

T-Mobile, която придобива бизнеса на Райън, е втората по големина компания за мобилни телефони в САЩ, като тя ще плати на актьора и съдружниците му комбинация от 39% пари в брой и 61% в акции. Като част от сделката Райън ще продължи да изпълнява творческа роля в компанията и ще бъде неин говорител.

Като част от медийното съобщение, Рейнолдс и главният изпълнителен директор на T-Mobile Майк Сиверт пуснаха кратко видео, пълно с типичния за канадския актьор хумор. В клипа, продуциран от една от другите фирми на Рейнолдс – Maximum Effort Advertising, се вижда как Сиверт говори сериозно за сливането, а Рейнолдс казва смешни фрази като: „Хубаво е да имам нов баща!“ преди да прегърне новия си партньор.

Това не е първата голяма бизнес сделка през последните години за Рейнолдс. През 2020 г. той продаде своя Aviation American Gin на европейската компания за напитки Diageo като част от сделка на стойност около 610 милиона долара.

46-годишният актьор от „Дедпул“ освен това е съсобственик на малкия футболен клуб от Уелс – ФК „Рексъм“, заедно с колегата си актьор Роб Макълхени. Двамата дори заснеха сериала Welcome to Wrexham, за да покажат колко сложен е бизнесът зад един футболен отбор, пред какви изпитания трябва да се изправят играчите и клубът, за да оцелеят и да се борят за изкачване в дивизиите.

Миналия месец пък успешният Райън се сдоби с четвърто дете от съпругата си Блейк, като засега двамата не са обявили нито името, нито пола на бебето. Иначе двамата са щастливо женени от повече от 10 години и са родители на още три дъщери.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да го поканим за премиер

    20 1 Отговор
    Явно разбира повече от нашите от Харвард
  • 3 Студопор

    14 2 Отговор
    Хубаво е от време на време да видим, че има и богати мъже, които са женени за жени и имат нормални семейства.

    Коментиран от #4

  • 4 Иван от Троян

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Студопор":

    Мерси от такива писнало ми е да ги гледам хора с S-класи . бмв , фереари и други коли над 100хил лв до 1 милион лв . ограбващи честния данъкоплатец и живеещ на гърба на работника който работи за 1200 лв да изхранва 3 членно семейство с 2 заема ида се чуди как да закърпи 2-та края ,А шефа му да богатее и да си позволява .Данък свръх печалба от богатите , на скъпите коли глобата по x10 ,конфискация на имущество .

    Коментиран от #5

  • 5 антикомуне

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван от Троян":

    Ето такива галфони като теб,направиха преврата през 1944 и избиха интелегнцията,за да им вземат имуществото.
  • 6 ПалавНИК

    0 3 Отговор
    Дедпул е може би най-т@пия филм за всички времена.