Отидете към основна версия

3 194 25

Психолог: Не признавайте изневяра, тази "честност" травмира с години

  • изневяра-
  • честност-
  • признаване-
  • психолог

"Дори на изневерилия да е простено и съюзът да бъде спасен, другият трудно се възстановява от удара", предупреди Долгов

Снимкa: Shutterstock

Кандидатът на медицинските науки, клиничният психолог Денис Долгов даде неочакван съвет на хората, изневерили на постоянния си партньор или съпруг. Той написа за това в своя канал в Telegram.

Според Долгов, ако има желание за продължаване на връзката, човек не трябва да признава изневяра, за да не причини тежка психологическа травма на партньора. „Дори партньорът да има основателни подозрения, мълчете като партизанин. Докато отстоявате позицията си, има някаква надежда това да не се случи “, каза той. Психологът добави, че в този случай маменият човек включва механизмите на психологическа защита и реакцията на спорната ситуация става по-малко остра.

"Дори на изневерилия да е простено и съюзът да бъде спасен, другият трудно се възстановява от удара", предупреди Долгов.

„Имам много пациенти, които „простиха“ предателството на съпруга/та си, но страдат от травматични спомени в продължение на години или дори десетилетия. Особено съм изненадан от героите, които признават изневяра почти по собствена инициатива, демонстрирайки с това своята „честност“, каза той.

Долгов е убеден, че в случай на изневяра честността е вредна

„Такава честност няма да бъде по-добра за никого при каквото и да е развитие на събитията. Това е един от малкото случаи, в които лъжата наистина може да бъде на помощ “, заключи той.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.

Свързани новини